Bakkerij Van eigen deeg zorgt voor het milieu

Het milieu verdient onze zorg

Het milieu verdient ieders zorg en gelukkig is dit bij een toenemende groep mensen ook daadwerkelijk het geval. Ook de bakkerij probeert hier haar steentje aan bij te dragen. En eigenlijk vereist milieubewust ondernemen niet veel meer dan een mindset.

De grondstoffen die de bakkerij gebruikt, worden in verschillende verpakkingsmaterialen aangeleverd. Het afval wordt gescheiden en vervolgens, en minstens zo belangrijk voor het daadwerkelijk succesvol scheiden van het afval, bij de juiste afvalverwerker aangeboden. Indien mogelijk wordt het afval (eerst) hergebruikt voordat het voor verwerking wordt aangeboden.
Verder zoekt de bakkerij zo veel mogelijk naar regionale toeleveranciers om de belasting voor het milieu door het transport zo minimaal te houden. Daarnaast werken wij samen met toeleveranciers die ook zo milieubewust mogelijk werken en produceren. Zo is het vlees afkomstig van biologisch gehouden dieren, de eieren van vrij rondlopende kippen, de appels van een biologische tuinder enz.

Tot slot mag genoemd worden dat de schoonmaakmiddelen, waarmee de bakkerij dagelijks wordt schoongemaakt, biologisch afbreekbaar zijn.

Bakkerij van eigen deeg - Milieubewust